Tips om een mooi fotoboek in elkaar te zetten

Home / Blog / Foto / Tips om een mooi fotoboek in elkaar te zetten

Een fotoboek is een geweldige manier om uw vastgelegde afbeeldingen te maken en ze om te zetten in een verhaal dat u met anderen kunt delen. Gekoesterde herinneringen blijven bewaard door uw digitale afbeeldingen om te zetten in een tastbaar, fysiek boek.

Voordat u op reis gaat met uw fotoboek, volgen hier vijf tips om u op weg te helpen …

1. Kies je droomthema

Net alsof je een boek schrijft, is de eerste stap dat de auteur het thema bepaalt. Met andere woorden … waar gaat dit boek over?

Er is hier echt geen limiet, behalve je verbeelding. Hulp nodig bij het beslissen? Populaire thema’s zijn uw huwelijk, een recente geboorte, andere familie-evenementen zoals afstuderen of een reünie picknick en vakanties.

Maar beperk je niet alleen tot deze opties en laat je inspireren. Breid uit om een ​​kookboek met familierecepten, een aangepast ABC-boek voor uw kind, een portfolio met kunstwerken, die favoriete foto’s van huisdieren of een verzameling dagelijkse selfie-foto’s te maken, om er maar een paar te noemen. Zoals we zeggen zijn de mogelijkheden eindeloos.

2. Zoek die foto’s

Het hele punt van het maken van een fotoboek is om je afbeeldingen te laten zien. En dat omvat zo ongeveer alle afbeeldingen die u maar kunt bedenken. Of het nu gaat om snelle foto’s op uw smartphone, afbeeldingen op sociale media of zorgvuldig gemaakte afbeeldingen gemaakt met een speciale digitale camera en verwerkt in uw favoriete foto-editor programma.

Andere afbeeldingen kunnen echter nog meer interesse toevoegen en uw fotoboek onderscheiden. Overweeg bijvoorbeeld om oude filmopnames te digitaliseren, bijvoorbeeld als u als kind op vakantie bent geweest in hetzelfde gebied. Zet ook uw scanner aan het werk en digitaliseer een kaart van het gebied van de vakantiebestemming, de schelpen die u op het strand heeft gevonden waar u naar zwom of de huwelijksuitnodiging die voor de grote dag werd verzonden. Denk in feite out of the box en u kunt uw boek van een standaard fotoalbum veranderen in iets volkomen unieks.

3. Begin bij het begin

Denk goed na over de titel van het boek. Dit kan zo beschrijvend zijn als u wilt, vooral als u wilt dat het uw gasten uitnodigt om een ​​album op te halen dat zich op uw salontafel laat liggen. Hoewel eenvoudige titels zeker kunnen werken, zoals ‘Utah Vacation 2017’, beschouwen ze ook iets beschrijvends, pakkends en aanlokkelijks, zoals ‘A Week Exploring Zion National Park’ om je boek de aandacht te geven die het zo verdient.

Nadat u de gekozen titel hebt gekregen, beslist u vervolgens welke van de afbeeldingen de vooromslag waardig is. En let op de lay-out, bijvoorbeeld als u wilt dat de afbeelding de volledige voorkant omvat met de titel bovenaan, of de afbeelding kleiner en onder de titel. Alle beste fotoboek services hebben tonnen voorbeelden van hoe dit eruit kan zien (zoals in de onderstaande afbeelding), dus wees niet vies van inspiratie van hun sites.

 

Categorieën

Bekijk ook

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.